dijous, 7 de novembre del 2013

Sharisme

Avui us parlaré sobre el Sharisme. Què és el Sharisme?, us estareu preguntant. Doncs bé, en aquesta entrada us explicaré a grans trets en què consisteix. 

Aquesta filosofia ha estat impulsada per Isaac Mao, un enginyer informàtic que ha estat un dels primers bloguers de la Xina i que defensa la llibertat d'expressió. Ell mateix considera el sharisme  una "nova experiència per compartir coneixement." En una ponència feta a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) Mao proposa que aquesta filosofia implica una actitud de canvi de la societat, d'aquí a un temps hauria de ser una gran potència; s'hauria de poder compartir el coneixement amb tothom i que aquest coneixement circuli a través de la xarxa. 

Us heu plantejat mai penjar els vostres treballs a internet perquè els pugui veure tothom? Molta gent dirà, NO! ens poden copiar. I? què passa si es copia? Des de les escoles sempre se'ns ha ensenyat que copiar està malament, que així no es pot aprendre, però això és realment cert?

En la meva humil opinió crec que no, si el que es copia està bé i si es copia correctament, no hi ha cap problema en fer-ho. Tal i com es pot veure en aquest vídeo (cap al minut 20), la capacitat de compartir i ajudar es té des de ben petits, un infant té la necessitat d'ajudar a tot aquell a qui veu que ho necessita. Per això, crec que és bo que els alumnes puguin compartir les seves informacions i copiar-les sempre i quan quedin ben referenciadades. Alguns de vosaltres pensareu: i en els exàmens, també hem de deixar que copiïn? En aquest cas no ens hauríem de plantejar aquesta qüestió, sinó: hem de seguir fent exàmens? Però bé, aquest és un altre tema. 

En aquest vídeo podreu veure a Isaac maó explicant què és per a ell el sharisme, i en aquest enllaç trobareu un article de la UOC sobre la ponència que va fer ell mateix, el qual he llegit per poder redactar aquesta entrada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada